Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wâlterswâld

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.30 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Wâlterswâld resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.30 dH in Wâlterswâld.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WâlterswâldHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25600 kWh
Gem. Waterhardheid9.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wâlterswâld

Heb je last van droog haar na het douchen en bittere thee en koffie? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Dantumadiel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wâlterswâld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wâlterswâld?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wâlterswâld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wâlterswâld heeft een waterhardheid van 9.30. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wâlterswâld

De waterhardheid van het water in Wâlterswâld ligt op ong. 9.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-walterswald-9113

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watercompany Softflow 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Delta Arenal

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wâlterswâld verklein je de dH waarde van 9.30 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wâlterswâld.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €690 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Wâlterswâld.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Elektronische waterontharderCirca €1170
Onthardingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €95 p/jaar
InstallatieVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wâlterswâld?
De hardheid van het leidingwater in Wâlterswâld is ongeveer 9.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wâlterswâld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie