Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ravenswaaij

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Ravenswaaij leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Ravenswaaij.
 • Dit kan zorgen voor situaties als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RavenswaaijTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ravenswaaij

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening of bittere thee en koffie? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Buren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ravenswaaij wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ravenswaaij?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ravenswaaij. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ravenswaaij heeft een gemeten waterhardheid van 4.90. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ravenswaaij

De waterhardheid van het leidingwater in Ravenswaaij is 4.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ravenswaaij-4119

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Delta Escalda
 • Judo Quicksoft Uno
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Digisoft EC-500
 • BWT Rondomat 50M

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ravenswaaij reduceert je de dH waarde van 4.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ravenswaaij.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2075 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1175 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Ravenswaaij.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Mechanische waterontharderC.a. €830
Elektrische waterontharderCirca €1000
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €125 per jaar
InstallatiekostenRond de €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ravenswaaij?
De waterhardheid in Ravenswaaij ligt rond de 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ravenswaaij.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie