Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ommeren

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ommeren leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je handige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Ommeren.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OmmerenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ommeren

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Buren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ommeren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ommeren?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ommeren. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ommeren kent een waterhardheid van 4.90. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Ommeren

De waterhardheid van het drinkwater in Ommeren bedraagt ongeveer 4.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ommeren-4033

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Rondomat 25M
 • Kinetico Essential 11
 • North Star 14ED
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ommeren voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ommeren.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1725 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ommeren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en vandaag nog installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderCirca €890
Elektronische waterontharderC.a. €1120
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 per beurt
MontageC.a. €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ommeren?
De waterhardheid in Ommeren is om en nabij de 4.90 dH. De meting in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ommeren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie