Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maurik

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Maurik heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Maurik.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €275 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MaurikFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Maurik

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Buren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Maurik was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Maurik?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maurik. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Maurik heeft een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Maurik

De waterhardheid van het leidingwater in Maurik bedraagt ongeveer 4.90 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maurik-4021

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT Bestsoft 11
 • Boshuis Twin
 • Delta Tibera
 • Kinetico Essential 8
 • Apic Melite

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Maurik voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maurik.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Maurik.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €100
Mechanische waterontharderRond de €830
Elektronische waterontharderC.a. €910
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €135 op jaarbasis
MontageRond de €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Maurik?
De hardheid van het kraanwater in Maurik ligt op 4.90 dH. De meting in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maurik.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie