Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ingen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Ingen zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.90 dH in Ingen.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid IngenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ingen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Buren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Ingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ingen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ingen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ingen kent een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ingen

De waterhardheid van het water in Ingen is 4.90 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ingen-4031

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Halutec Domus DPS 600
 • Mooiwater Mini
 • Culligan Medallist 915
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ingen reduceert je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ingen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Ingen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen snel vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektronische waterontharderRond de €1090
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €140 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ingen?
De hardheid van het water in Ingen is doorgaans 4.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ingen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie