Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buurmalsen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Buurmalsen leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Buurmalsen.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BuurmalsenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4197
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Buurmalsen

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Buren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Buurmalsen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Buurmalsen?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Buurmalsen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Buurmalsen heeft een gemeten waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Buurmalsen

De waterhardheid van het leidingwater in Buurmalsen is ongeveer 4.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-buurmalsen-4197

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Erie Slimline Eco14
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Buurmalsen verklein je de dH waarde van 4.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Buurmalsen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €650 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem zit ergens tussen de €1175 en €2025 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Buurmalsen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel experts, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Buurmalsen?
De hardheid van het water in Buurmalsen schatten we op 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Buurmalsen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie