Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zoelmond

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Zoelmond heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.90 dH in Zoelmond.
 • Dit kan leiden tot issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZoelmondHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zoelmond

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid of te veel schoonmaken? Steeds meer mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Buren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zoelmond hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zoelmond?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zoelmond. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zoelmond heeft een waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijv. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zoelmond

De waterhardheid van het water in Zoelmond is ongeveer 4.90 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zoelmond-4111

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Delta Domela
 • Halutec SensorSoft
 • BWT Rondomat 50M
 • Judo MultiSoft 2P
 • North Star 11ED

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoelmond minimaliseer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zoelmond.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €165 voor magnetische ontharders tot een slordige €2275 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1175 en €1725 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Zoelmond.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel monteurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Mechanische waterontharderVanaf €650
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €85 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zoelmond?
De hardheid in Zoelmond is gemiddeld 4.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zoelmond.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie