Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Erichem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Erichem heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Erichem.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een droge huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ErichemWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Erichem

Wil jij ook af van een irriterende huid of kalk op de lak van de auto? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Buren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Erichem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Erichem?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Erichem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Erichem heeft een geschatte waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Erichem

De waterhardheid van het leidingwater in Erichem is 4.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-erichem-4117

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Delta Duplex unit
 • Boshuis Combilux plus 400
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watercompany Ultrasoft 17

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Erichem reduceer je de dH waarde van 4.90 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Erichem.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €820, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1600 en €2050 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Erichem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderC.a. €710
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1120
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €145 p/jaar
MontagekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Erichem?
De waterhardheid in Erichem is om en nabij de 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Erichem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie