Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lienden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Lienden heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.90 dH in Lienden.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als apparaten die slecht werken en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €210 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LiendenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lienden

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of strepen op de ramen? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Buren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Lienden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lienden?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lienden. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lienden zit met een waterhardheid van 4.90. Concreet: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, betere smaak van water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lienden

De waterhardheid van het water in Lienden is ongeveer 4.90 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lienden-4033

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • BWT Rondomat 50M
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lienden voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lienden.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1900 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €2150 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Lienden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektronische waterontharderVanaf €900
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €120 per jaar
MontageC.a. €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lienden?
De hardheid van het leidingwater in Lienden bedraagt 4.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lienden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie