Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijk bij Duurstede

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wijk bij Duurstede leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je waardevolle info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.40 dH in Wijk bij Duurstede.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Wijk bij DuurstedeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
Gem. Gasverbruik M31370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31900 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wijk bij Duurstede

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Wijk bij Duurstede werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wijk bij Duurstede hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wijk bij Duurstede?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijk bij Duurstede. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wijk bij Duurstede kent een waterhardheid van 7.40. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wijk bij Duurstede

De waterhardheid van het water in Wijk bij Duurstede is 7.40 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wijk-bij-duurstede-3961

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM 11
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Delta Ontario duplex
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wijk bij Duurstede voer je de dH waarde terug van 7.40 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wijk bij Duurstede.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €720 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1450 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wijk bij Duurstede.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Elektronische waterontharderCirca €1160
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €120 op jaarbasis
MontagekostenRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wijk bij Duurstede?
De hardheid in Wijk bij Duurstede ligt rond de 7.40 dH. De waarde in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een minder droge huid, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijk bij Duurstede.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie