Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijswijk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Rijswijk maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.90 dH in Rijswijk.
 • Dit kan zorgen voor problemen als glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid RijswijkHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Rijswijk

Zit jij thuis ook met huidirritaties en kalkaanslag op douchekop? Flink wat Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Buren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rijswijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rijswijk?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rijswijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rijswijk heeft een waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rijswijk

De waterhardheid van het drinkwater in Rijswijk bedraagt ongeveer 4.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijswijk-4023

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 5
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Waterluxe Combi 12
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Hattem BLU B65

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijswijk voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Rijswijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1525 en €2075 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Rijswijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1150
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €130 op jaarbasis
MontagekostenRond de €230
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Rijswijk?
De waterhardheid in Rijswijk is doorgaans 4.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland komt uit op ongeveer 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rijswijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie