Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zoelen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Zoelen leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.90 dH in Zoelen.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ZoelenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zoelen

Heb jij genoeg van een droge huid en/of te veel schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters installeren een betrouwbare waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Buren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zoelen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zoelen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zoelen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zoelen zit met een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Zoelen

De waterhardheid van het drinkwater in Zoelen bedraagt ongeveer 4.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zoelen-4011

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Puricom Stratos UFW25
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Watercompany Softflow 15
 • Amysoft E-300

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoelen verlaag je de dH waarde van 4.90 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zoelen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €820, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1375 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zoelen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €1020
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €140 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zoelen?
De hardheid van het water in Zoelen is circa 4.90 dH. De waarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zoelen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie