Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Asch

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Asch zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.90 dH in Asch.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid AschTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Gem. Gasverbruik M31770 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34600 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Asch

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en te veel schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Buren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Asch hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Asch?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Asch. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Asch zit met een waterhardheid van 4.90. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Asch

De waterhardheid van het leidingwater in Asch bedraagt circa 4.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-asch-4115

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Delta Duplex duet
 • Apic Nessos
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Euro Combi 14 Fleck

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Asch minimaliseer je de dH waarde van 4.90 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Asch.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €850, zonder installeren. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1100 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Asch.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1200
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €120 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Asch?
De waterhardheid in Asch ligt rond de 4.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Asch.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie