Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stroobos

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Stroobos leidt tot water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Stroobos.
 • Dit kan leiden tot problemen als bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid StroobosWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9872
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Stroobos

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Achtkarspelen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Stroobos hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stroobos?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Stroobos. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stroobos zit met een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Stroobos

De waterhardheid van het leidingwater in Stroobos is ongeveer 9.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stroobos-9872

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Kinetico Mini KB
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Amysoft C-200
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Stroobos reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stroobos.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Stroobos.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1150
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenRond de €150 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Stroobos?
De hardheid van het kraanwater in Stroobos is grofweg 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Stroobos.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie