Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Surhuisterveen

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Surhuisterveen heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Surhuisterveen.
 • Dit kan zorgen voor problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SurhuisterveenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9231
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Surhuisterveen

Heb jij genoeg van huidirritaties of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Achtkarspelen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Surhuisterveen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Surhuisterveen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Surhuisterveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Surhuisterveen kent een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Surhuisterveen

De waterhardheid van het water in Surhuisterveen is ongeveer 9.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-surhuisterveen-9231

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Digisoft EC-500
 • General electric GE-45HF
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • General electric GXOF18KE
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Surhuisterveen voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Surhuisterveen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1100 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Surhuisterveen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1130
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €150 per jaar
PlaatsingskostenRond de €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Surhuisterveen?
De hardheid van het water in Surhuisterveen is om en nabij de 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Surhuisterveen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie