Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Drogeham

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Drogeham resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Drogeham.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkaanslag en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €200 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DrogehamTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Drogeham

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Achtkarspelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Drogeham was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Drogeham?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Drogeham. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Drogeham heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Drogeham

De waterhardheid van het water in Drogeham is 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-drogeham-9289

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco30
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Drogeham verklein je de dH waarde van 9.20 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Drogeham.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1900 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Drogeham.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel experts, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €90 per beurt
InstallatieBegint bij €220
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Drogeham?
De hardheid van het kraanwater in Drogeham is om en nabij de 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Drogeham.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie