Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boelenslaan

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Boelenslaan resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Boelenslaan.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €305 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BoelenslaanHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9233
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Boelenslaan

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Achtkarspelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Boelenslaan gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Boelenslaan?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Boelenslaan. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Boelenslaan heeft een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Boelenslaan

De waterhardheid van het water in Boelenslaan bedraagt ongeveer 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-boelenslaan-9233

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • General electric GE-18C
 • AEG 22 L
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Boelenslaan reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Boelenslaan.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2100 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Boelenslaan.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektrische waterontharderCirca €940
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudskostenRond de €80 per beurt
MontageBegint bij €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Boelenslaan?
De hardheid in Boelenslaan komt uit op ong. 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is plus minus 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Boelenslaan.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie