Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Surhuizum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Surhuizum zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Surhuizum.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SurhuizumHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9283
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Surhuizum

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Achtkarspelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Surhuizum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Surhuizum?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Surhuizum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Surhuizum heeft een geschatte waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Surhuizum

De waterhardheid van het water in Surhuizum ligt op ong. 9.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-surhuizum-9283

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco26
 • Hydrotense Seduction 8
 • Electric GXOF27KE
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Lubron Softstar Classic

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Surhuizum verlaag je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Surhuizum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €130 voor magnetische ontharders tot meer dan €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €690, zonder installeren. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €1775 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Surhuizum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektronische waterontharderBegint bij €1130
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €135 per beurt
PlaatsingV.a €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Surhuizum?
De hardheid van het leidingwater in Surhuizum is plus minus 9.20 dH. De waarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen middels zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Surhuizum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie