Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harkema

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Harkema maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Harkema.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HarkemaHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9281
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Harkema

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Achtkarspelen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Harkema heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Harkema?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Harkema. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Harkema zit met een waterhardheid van 9.20. Concreet: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Harkema

De waterhardheid van het drinkwater in Harkema bedraagt circa 9.20 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-harkema-9281

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco18
 • BWT AQA viseo
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Lubron Proline Classic
 • Delta Onega

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Harkema verklein je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Harkema.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1925 incl. installatie. In onderstaande schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Harkema.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Elektrische waterontharderVanaf €1040
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €80 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €210
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Harkema?
De waterhardheid in Harkema komt uit op ong. 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Harkema.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie