Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Augustinusga

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Augustinusga leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Augustinusga.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaken en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AugustinusgaZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9284
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Augustinusga

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Nederlanders nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Achtkarspelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Augustinusga was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Augustinusga?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Augustinusga. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Augustinusga heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Augustinusga

De waterhardheid van het leidingwater in Augustinusga bedraagt ongeveer 9.20 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-augustinusga-9284

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco8
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • BWT Bestsoft 11
 • Boshuis Twin

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Augustinusga reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Augustinusga.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1975 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €1975 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Augustinusga.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1190
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €120 per beurt
MontagekostenBegint bij €200
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Augustinusga?
De hardheid van het water in Augustinusga ligt rond de 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt rond de 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Augustinusga.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie