Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Twijzelerheide

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Twijzelerheide maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Twijzelerheide.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid TwijzelerheideWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9287
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een erg droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Twijzelerheide

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en onnodig poets- en boenwerk? Flink wat Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Achtkarspelen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Twijzelerheide was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Twijzelerheide?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Twijzelerheide. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Twijzelerheide heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Twijzelerheide

De waterhardheid van het leidingwater in Twijzelerheide ligt op ong. 9.20 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-twijzelerheide-9287

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco17
 • Bayard Tenera 14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • 038waterontharder Compact 14
 • Digisoft EC-500

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Twijzelerheide reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Twijzelerheide.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1900 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Twijzelerheide.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1080
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 (jaarbasis)
InstallatieRond de €240
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Twijzelerheide?
De waterhardheid in Twijzelerheide is grofweg 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Twijzelerheide.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie