Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Buitenpost

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Buitenpost heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 9.20 dH in Buitenpost.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BuitenpostFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9285
Gem. Gasverbruik M31630 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26600 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Buitenpost

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en bittere smakende thee? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Achtkarspelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Buitenpost gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buitenpost?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Buitenpost. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Buitenpost kent een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Buitenpost

De waterhardheid van het water in Buitenpost is om en nabij de 9.20 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-buitenpost-9285

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco11
 • North Star 9UD
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • BWT AQA smart
 • North Star 9UD

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Buitenpost voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Buitenpost.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2075 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Buitenpost.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 per beurt
PlaatsingC.a. €250
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Buitenpost?
De waterhardheid in Buitenpost is ongeveer 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Buitenpost.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie