Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nederhemert

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.22 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Nederhemert heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.22 dH in Nederhemert.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NederhemertZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nederhemert

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en bittere smakende thee? Een groot deel van de mensen plaatsen een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Zaltbommel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nederhemert wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nederhemert?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nederhemert. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nederhemert ontvangt een waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nederhemert

De waterhardheid van het water in Nederhemert is 6.22 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nederhemert-5317

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • General electric GXOF18KE
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 25M

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nederhemert minimaliseer je de dH waarde van 6.22 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nederhemert.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1775 inclusief plaatsing. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nederhemert.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos experts, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Mechanische waterontharderV.a €710
Waterontharder (elektrisch)V.a €970
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €130 per beurt
MontageCirca €250
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nederhemert?
De hardheid van het leidingwater in Nederhemert is circa 6.22 dH. De meting in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nederhemert.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie