Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuilichem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.22 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zuilichem resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.22 dH in Zuilichem.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuilichemWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zuilichem

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen en onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Zaltbommel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zuilichem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuilichem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zuilichem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zuilichem heeft een waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zuilichem

De waterhardheid van het leidingwater in Zuilichem ligt op ong. 6.22 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuilichem-5305

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Waterluxe Duo 25
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuilichem verklein je de dH waarde van 6.22 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zuilichem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters zijn zo’n €850 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2225 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Zuilichem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektronische waterontharderBegint bij €1170
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €145 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zuilichem?
De hardheid in Zuilichem is grofweg 6.22 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuilichem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie