Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brakel

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.22 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Brakel zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.22 dH in Brakel.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld huidirritaties en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BrakelTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5306
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Brakel

Heb je last van een irriterende huid of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zaltbommel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Brakel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Brakel?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Brakel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Brakel heeft een gemeten waterhardheid van 6.22. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Brakel

De waterhardheid van het leidingwater in Brakel is ongeveer 6.22 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-brakel-5306

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 5
 • Apic Zetes junior
 • NoCalc NoCalc
 • Erie IQsoft Eco12
 • Kinetico Essential 8

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brakel voer je de dH waarde terug van 6.22 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Brakel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1150 en €1975 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Brakel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Elektronische waterontharderV.a €1190
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €125 p/jaar
MontageVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Brakel?
De waterhardheid in Brakel is circa 6.22 dH. De waarde in de provincie Gelderland is circa 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd via natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Brakel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie