Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerkwijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.22 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Kerkwijk heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.22 dH in Kerkwijk.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €230 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid KerkwijkHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kerkwijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en glascorrosie? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Zaltbommel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kerkwijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kerkwijk?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kerkwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kerkwijk kent een waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kerkwijk

De waterhardheid van het water in Kerkwijk is ongeveer 6.22 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kerkwijk-5315

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Puricom Stratos HE25
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • General electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kerkwijk voer je de dH waarde terug van 6.22 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kerkwijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1250 en €2125 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Kerkwijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenRond de €90 p/jaar
InstallatieRond de €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Kerkwijk?
De waterhardheid in Kerkwijk is grofweg 6.22 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kerkwijk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie