Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.22 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Nieuwaal heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.22 dH in Nieuwaal.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere glascorrosie en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid NieuwaalHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwaal

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zaltbommel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Nieuwaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuwaal?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwaal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuwaal heeft een waterhardheid van 6.22. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nieuwaal

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwaal bedraagt circa 6.22 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwaal-5313

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 30
 • Calex Calex 22L
 • Ecowater ESM 42
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwaal minimaliseer je de dH waarde van 6.22 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwaal.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nieuwaal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)Rond de €930
Reinigingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuwaal?
De waterhardheid in Nieuwaal ligt op 6.22 dH. De waarde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuwaal.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie