Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gameren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.22 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Gameren maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.22 dH in Gameren.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid GamerenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Gameren

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Zaltbommel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gameren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gameren?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gameren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt structureel lagere energiekosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gameren ontvangt een waterhardheid van 6.22. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Gameren

De waterhardheid van het drinkwater in Gameren bedraagt circa 6.22 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-gameren-5311

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Atag Descale 20
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • BWT AQA Perla 10
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Hydrotense Seduction 8

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gameren verklein je de dH waarde van 6.22 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gameren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €740, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €1975 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Gameren.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Mechanische waterontharderVanaf €740
Elektronische waterontharderVanaf €1090
Onthardingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €105 per 12 maanden
InstallatieVanaf €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gameren?
De hardheid van het leidingwater in Gameren is ongeveer 6.22 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gameren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie