Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Poederoijen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.22 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Poederoijen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.22 dH in Poederoijen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid PoederoijenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Poederoijen

Heb jij genoeg van een erg droge huid en strepen op je ruiten? Steeds meer huishoudens nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zaltbommel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Poederoijen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Poederoijen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Poederoijen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Poederoijen zit met een waterhardheid van 6.22. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Poederoijen

De waterhardheid van het drinkwater in Poederoijen is ongeveer 6.22 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-poederoijen-5307

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Atag Descale 10
 • Delta Mosela
 • Delta Domela
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Poederoijen minimaliseer je de dH waarde van 6.22 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Poederoijen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1200 en €2100 inclusief installatiewerk. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Poederoijen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektrische waterontharderV.a €1010
Tabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 op jaarbasis
PlaatsingV.a €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Poederoijen?
De waterhardheid in Poederoijen schatten we op 6.22 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Poederoijen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie