Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bruchem

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.22 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Bruchem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.22 dH in Bruchem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BruchemHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bruchem

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Zaltbommel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bruchem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bruchem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bruchem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bruchem heeft een geschatte waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, minder last van een droge huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bruchem

De waterhardheid van het drinkwater in Bruchem is om en nabij de 6.22 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bruchem-5314

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Waterboss 900
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bruchem voer je de dH waarde terug van 6.22 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bruchem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €50 voor magnetische ontharders tot een slordige €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2150 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bruchem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €80
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1100
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €155 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bruchem?
De hardheid van het kraanwater in Bruchem is circa 6.22 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bruchem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie