Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aalst

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.22 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Aalst maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.22 dH in Aalst.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AalstZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Aalst

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of bittere thee en koffie? Veel woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zaltbommel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Aalst wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Aalst?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Aalst. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Aalst heeft een geschatte waterhardheid van 6.22. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Aalst

De waterhardheid van het water in Aalst ligt op ong. 6.22 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aalst-5308

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 15
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14ED
 • SoluCalc SoluCalc
 • Apic Zetes junior

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Aalst verlaag je de dH waarde van 6.22 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Aalst.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €1975 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de geraamde kosten van een waterontharder in Aalst.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €920
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €115 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €175
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Aalst?
De hardheid van het leidingwater in Aalst is grofweg 6.22 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere comfortabel douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aalst.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie