Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Delwijnen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.22 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Delwijnen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.22 dH in Delwijnen.
 • Dit kan leiden tot onder andere droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid DelwijnenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Delwijnen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Zaltbommel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Delwijnen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Delwijnen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Delwijnen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Delwijnen heeft een geschatte waterhardheid van 6.22. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Delwijnen

De waterhardheid van het drinkwater in Delwijnen ligt op ong. 6.22 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-delwijnen-5316

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Erie IQsoft Eco26
 • Apic Zetes

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Delwijnen reduceer je de dH waarde van 6.22 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Delwijnen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €670, excl. installatie. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1400 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Delwijnen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Elektronische waterontharderCirca €1110
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €85 op jaarbasis
PlaatsingV.a €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Delwijnen?
De hardheid van het water in Delwijnen ligt op 6.22 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Delwijnen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie