Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Peel en Maas

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Peel en Maas heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Peel en Maas.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Peel en MaasFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Peel en Maas

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of water met een vreemde smaak? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Peel en Maas zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Peel en Maas hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Peel en Maas?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Peel en Maas. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Peel en Maas heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Peel en Maas

De waterhardheid van het leidingwater in Peel en Maas is 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-peel-en-maas-5988

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico 2020C HE
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Delta Ontario duplex
 • Bayard Tenera 28

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Peel en Maas minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Peel en Maas.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €790, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1650 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Peel en Maas.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Waterontharder (elektrisch)C.a. €960
Tabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €135 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Peel en Maas?
De hardheid van het water in Peel en Maas is gemiddeld 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Peel en Maas.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie