Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Koningslust

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Koningslust heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Koningslust.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid KoningslustWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Koningslust

Wil jij ook af van verstopte leidingen en kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Peel en Maas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Koningslust hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Koningslust?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Koningslust. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Koningslust ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Koningslust

De waterhardheid van het drinkwater in Koningslust bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-koningslust-5984

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Erie Maxima Eco15
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Lubron Softstar SXT2
 • Kinetico Sumo 1

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Koningslust verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Koningslust.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €820, excl. installatie. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1925 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Koningslust.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €125
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Koningslust?
De waterhardheid in Koningslust is gemiddeld 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Koningslust.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie