Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beesel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Beesel heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Beesel.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €315 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeeselWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeesel
Postcode5954
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32500 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beesel

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of bittere smakende thee? Veel mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Beesel zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beesel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beesel?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beesel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Beesel kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beesel

De waterhardheid van het leidingwater in Beesel is ongeveer 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-beesel-5954

Bekende modellen en merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Calex Calex 11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beesel minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Beesel.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1475 en €2025 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Beesel.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €140 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Beesel?
De hardheid in Beesel is circa 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beesel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie