Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beringe

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Beringe resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Beringe.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BeringeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Beringe

Zit jij thuis ook met een droge huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Peel en Maas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Beringe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beringe?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Beringe. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beringe heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beringe

De waterhardheid van het drinkwater in Beringe bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beringe-5986

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Boshuis Twin
 • Erie Slimline Eco8
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beringe reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beringe.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot wel €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €700, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1950 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Beringe.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis monteurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Mechanische waterontharderVanaf €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1060
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €160 per jaar
PlaatsingskostenCirca €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Beringe?
De hardheid van het leidingwater in Beringe is grofweg 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beringe.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie