Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grashoek

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Grashoek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Grashoek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid GrashoekHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Grashoek

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een slimme waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Peel en Maas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Grashoek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grashoek?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Grashoek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Grashoek kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Grashoek

De waterhardheid van het leidingwater in Grashoek is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grashoek-5985

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Judo Quicksoft-C
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • General electric GNOH45KE
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grashoek reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Grashoek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2050 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Grashoek.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderCirca €890
Elektronische waterontharderVanaf €1110
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €125 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Grashoek?
De hardheid in Grashoek is doorgaans 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grashoek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie