Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Egchel

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Egchel zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Egchel.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals onnodig veel zeepverbruik en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid EgchelHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Egchel

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of strepen op de ramen? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Peel en Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Egchel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Egchel?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Egchel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Egchel ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Egchel

De waterhardheid van het leidingwater in Egchel ligt op ong. 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-egchel-5987

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Erie Softline Eco15
 • Kinetico Kube 15
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Egchel reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Egchel.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Egchel.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos supersnel specialisten, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1170
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €90 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Egchel?
De hardheid van het kraanwater in Egchel komt uit op ong. 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Egchel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie