Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meijel

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Meijel heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Meijel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MeijelWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5768
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meijel

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en/of bittere thee en koffie? Veel huishoudens nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Peel en Maas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Meijel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Meijel?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Meijel. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Meijel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Meijel

De waterhardheid van het leidingwater in Meijel ligt op ong. 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meijel-5768

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco11
 • Erie Slimline Eco11
 • Digisoft EC-500
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meijel verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meijel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders starten bij €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1750 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meijel.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektronische waterontharderBegint bij €900
Tabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 per beurt
MontageCirca €180
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Meijel?
De waterhardheid in Meijel is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meijel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie