Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baarlo

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Baarlo zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Baarlo.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid BaarloHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Baarlo

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep mensen installeren een slimme waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Peel en Maas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Baarlo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Baarlo?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Baarlo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Baarlo heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Baarlo

De waterhardheid van het leidingwater in Baarlo is 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baarlo-5990

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Halutec Domus DPS 500
 • Hydrotense Seduction 16
 • Atag Descale 30
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Culligan Medallist 910

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baarlo verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Baarlo.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €125 voor magnetische ontharders tot een slordige €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €680 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1850 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Baarlo.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €680
Elektronische waterontharderRond de €1150
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €155 per jaar
InstallatiekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Baarlo?
De hardheid van het water in Baarlo is plus minus 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Baarlo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie