Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Venlo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Venlo heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je nuttige info info aangaande waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Venlo.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VenloTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5915
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Venlo

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep mensen kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Venlo vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Venlo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Venlo?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Venlo. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Venlo heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Venlo

De waterhardheid van het drinkwater in Venlo bedraagt circa 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-venlo-5915

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Bayard Tenera 28
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • North Star 17UD
 • Delta Morava

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Venlo reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Venlo.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €2150 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Venlo.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1140
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €80 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Venlo?
De hardheid van het leidingwater in Venlo is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Venlo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie