Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Panningen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Panningen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Panningen.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid PanningenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Panningen

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Veel woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Peel en Maas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Panningen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Panningen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Panningen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Panningen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energiekosten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Panningen

De waterhardheid van het leidingwater in Panningen ligt op ong. 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-panningen-5981

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis Twin
 • Waterluxe Combi 12

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Panningen voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Panningen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €800 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2150 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Panningen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektrische waterontharderVanaf €1030
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €155 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €225
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Panningen?
De waterhardheid in Panningen schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Panningen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie