Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Helden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Helden zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Helden.
 • Hierdoor ontstaan situaties als geïrriteerde huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HeldenFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Helden

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Peel en Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Helden hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Helden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Helden. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Helden heeft een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Helden

De waterhardheid van het leidingwater in Helden is om en nabij de 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-helden-5988

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Halutec Domus DPS 300
 • North Star 40UD
 • Atlantis Krausen C100-E
 • BWT AQA Perla 5
 • Fegon AquaStar 800 SHE

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Helden reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Helden.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €740, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1600 en €1775 incl. installatie. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Helden.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderVanaf €1160
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €85 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Helden?
De waterhardheid in Helden is gemiddeld 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Helden.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie