Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kessel

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kessel resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Kessel.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KesselHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kessel

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Peel en Maas werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Kessel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Kessel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kessel. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kessel heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kessel

De waterhardheid van het leidingwater in Kessel is 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kessel-5995

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Halutec SensorSoft
 • Erie Maxima Eco20
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Euro Twin 20
 • Mooiwater Mini+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kessel voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kessel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €800, zonder installeren. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €2150 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Kessel.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €110
Mechanische waterontharderCirca €660
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €155 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kessel?
De waterhardheid in Kessel is circa 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kessel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie