Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasbree

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Maasbree zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Maasbree.
 • Hierdoor ontstaan problemen als apparaten die slecht werken en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MaasbreeZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Maasbree

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Peel en Maas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Maasbree hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maasbree?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maasbree. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Maasbree heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maasbree

De waterhardheid van het leidingwater in Maasbree bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-maasbree-5993

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Halutec Domus DPS 600
 • Waterluxe Combi 12
 • North Star Okosoft 35
 • North Star 11ED
 • Waterluxe Duo 25

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maasbree minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Maasbree.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1200 en €1800 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Maasbree.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en gratis experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Onthardingstabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €160 per jaar
PlaatsingskostenCirca €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Maasbree?
De waterhardheid in Maasbree komt uit op ong. 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Maasbree.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie