Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overbetuwe

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Overbetuwe heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 4.80 dH in Overbetuwe.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lager energieverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid OverbetuweHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Overbetuwe

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel of aanslag op servies? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Overbetuwe zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Overbetuwe gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overbetuwe?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Overbetuwe. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Overbetuwe zit met een waterhardheid van 4.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Overbetuwe

De waterhardheid van het water in Overbetuwe ligt op ong. 4.80 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-overbetuwe-6671

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • 038waterontharder Separaat 14
 • SoluCalc SoluCalc
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Overbetuwe reduceert je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Overbetuwe.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €680, zonder installeren. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €1725 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Overbetuwe.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €940
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 per 12 maanden
InstallatieRond de €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Overbetuwe?
De hardheid van het kraanwater in Overbetuwe is doorgaans 4.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Overbetuwe.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie