Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beuningen

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Beuningen zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.30 dH in Beuningen.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als aanslag op servies en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BeuningenWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Gem. Gasverbruik M31430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31200 kWh
Gem. Waterhardheid7.30 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Beuningen

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Beuningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Beuningen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beuningen?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Beuningen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beuningen kent een waterhardheid van 7.30. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Beuningen

De waterhardheid van het leidingwater in Beuningen bedraagt ongeveer 7.30 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,79 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beuningen-6642

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Medium
 • Kinetico 2020C HE
 • Puricom Stratos UFW25
 • 038waterontharder Compact 14
 • Apic Zetes junior

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beuningen reduceer je de dH waarde van 7.30 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beuningen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €2175 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Beuningen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Elektronische waterontharderC.a. €1170
Zout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €120 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Beuningen?
De hardheid van het water in Beuningen is gemiddeld 7.30 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is grofweg 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Beuningen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie