Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Andelst

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Andelst leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.80 dH in Andelst.
 • Dit is de oorsprong van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid AndelstWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Andelst

Heb je in huis last van een droge huid of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Overbetuwe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Andelst hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Andelst?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Andelst. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Andelst ontvangt een waterhardheid van 4.80. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Andelst

De waterhardheid van het drinkwater in Andelst is om en nabij de 4.80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-andelst-6673

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Culligan Global Cabinet
 • Bayard Tenera 22
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star 11UD

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Andelst verklein je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Andelst.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1350 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Andelst.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektronische waterontharderCirca €1010
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 p/jaar
MontagekostenRond de €170
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Andelst?
De hardheid van het water in Andelst is circa 4.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Andelst.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie