Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heteren

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Heteren leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.80 dH in Heteren.
 • Dit is de oorsprong van onder andere minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HeterenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heteren

Heb je last van een te hoge stroomrekening of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Overbetuwe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Heteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heteren?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heteren heeft een gemeten waterhardheid van 4.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Heteren

De waterhardheid van het leidingwater in Heteren is ongeveer 4.80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,67 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heteren-6666

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Apic Zetes
 • BWT AQA viseo
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • North Star 40UD

Hoe werkt de waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heteren verlaag je de dH waarde van 4.80 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heteren.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1325 en €2125 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Heteren.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €115 per beurt
MontagekostenC.a. €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Heteren?
De hardheid van het leidingwater in Heteren is circa 4.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland is gemiddeld 6.34 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heteren.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie