Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gennep

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Gennep heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Gennep.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid GennepFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Gem. Gasverbruik M31540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Gennep

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat woningeigenaren kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Gennep opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gennep was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Gennep?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Gennep. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Gennep heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gennep

De waterhardheid van het water in Gennep is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gennep-6591

Interessante installaties

 • Mooiwater Mini+
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • North Star 9UD
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Delta Isera

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gennep voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Gennep.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €770, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gennep.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Elektronische waterontharderBegint bij €1030
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €110 op jaarbasis
MontageRond de €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Gennep?
De hardheid in Gennep komt uit op ong. 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gennep.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie